top of page

BISTRO @VASILE LASCAR 24

0723 346 140

sau hello@f-r-o-g.com

Bistro botanic cu meniu relaxat, cocktailuri și cafea. 

Str Vasile Lascăr 24B

 

11:00 – 21:00 LUNI-JOI

11:00 - 22:00 VINERI- SÂMBĂTĂ

11:00 - 21:00 DUMINICĂ

REGULILE CASEI

fără rezervări și fără închirieri pentru evenimente || comanda și plata la bar || îți aducem noi comanda la masă, apreciem dacă ne aduci vasele înainte să pleci || apă filtrată gratis || nu vindem apă îmbuteliată || vino cu propria cană pentru cafea și primești discount || all people are welcome || pets are welcome!

Cel mai mult ne place minimalismul.

Doar că nu ne iese.

Așa că am îngrămădit aici măcar esențialul din tot ce ne place. Pentru că am visat vreo cinci ani la acest loc, esențialul a devenit mare, un spațiu plin de arome, condimente, flori, plante, luminițe, cafea, vanilie, ceramică, vinuri, obiecte vechi, obiecte noi. 

Ne-am spus că nu vom schimba mare lucru la design, că vom deschide oricum ar arăta, pentru că mâncarea va conta cel mai mult. Între timp, nici un milimetru nu a rămas neatins și fiecare colț este exact așa cum ne-am dorit. 

Totul a fost susținut de echipa din bucătărie care au făcut catering după catering... după catering, ca să clădim acest vis.

M E N I U L

Gătim cam tot ceea ce am selectat ca fiind mai bun, în ultimii de ani de evenimente.  

Mâncarea nu este ​nici ultra sănătoasă, nici ultra vegană, nici raw. Scopul este sa fie un răsfăț, să fie buuuuuuuună, cu ingrediente excelente, gătite impecabil. 

Meniul prezentat mai jos este unul GENERIC, cu gramaje, prețuri și toate legalitățile necesare. Însă pentru fiecare categorie de produs, variem rețetele aproape zilnic, așa că ceea ce vei găsi în vitrina din Vasile Lascăr va fi mereu nou. Aici sunt niște Pachete pe care le putem pregăti în avans și le poți ridica de la Bistro.

Vei găsi mereu sosuri picante, ulei de măsline infuzat cu ierburi și condimente și neapărat, vei găsi dressing-uri felurite, pentru că salata fără dressing e pustie :)

Am adus sticle fine de lichioruri, digestive și aperitive, pe care te invităm să le încerci așa cum sunt, fără amestec de sucuri și alți intruși. Caută-le la secțiunea Jardin du FROG

Cocktailurile gurmande sunt inventate de noi și testate temeinic la multe sezoane de nunți altfel. Alcoolul de bază din fiecare cocktail este infuzat cu ierburi, ceaiuri sau condimente. 

Cafeaua este echilibrată, nici prea arsă, nici prea acră, mereu la fel, fără pretenții. Este bio și single origin, preparată corect și cu pasiune.

E voie cu zahăr și siropuri în cafea, dacă asta îți dorești, așa că am creat deja 3 cafele ”greșite”, cu lichior, bucâți de brownies, petale de trandafiri, caramel și alte nebunii. 

Ascultăm albume sau BBC Radio.

Ne place cam orice vine din Est (a se citi Japonia și Asia în general) sau din Vest. 

Visăm la un București senin.

 
MENIU FROG BISTRO - SĂRATE.jpg
MENIU FROG BISTRO - DULCI.jpg
MENIU FROG BISTRO - CAFEA SI SUCURI.jpg
MENIU FROG BISTRO - COCKTAILS.jpg
A U T O R I

Fără Ioana și Dan Cioclu, arhitecți visători care ne-au ghidat fiecare pas, nu am fi fost aici. Totul sub umbrela vizionară dată de Arhitectul Șerban Sturdza. 

Albastrul se cheama Franklin Lakes, de la Benjamin Moore.

Tabla aia de la baie și de la constelație este Corten și e specială pentru că ruginește frumos. 

 

Robineții de la baie și caloriferul sunt gândiți de noi și făcuți din cele mai simple elemente.

La fel și luminile și instalația de udat toate plantele. 

Blatul din ciment e făcut de Atelier Vast. Apoi au construit mesele de la parter din uși furniruite de la șifonierul bunicului. 

Scaunele sunt vechi, de prin ’70, cu tapițerie nouă.   

Scaunele mici, cele minunate cu trei picioare, sunt proiectate de Arh. Șerban Sturdza și le avem cadou, temporar, până le cumperi tu.

Ceramica este făcută special pentru noi de Poemi Ceramics.

Hârtia de la meniuri este naturală, are petale și fire de iarbă, și vine de la Moara de hârtie, din Comana.

bottom of page